Vakolható tokos redőny

Már az építés, felújítás tervezési fázisában gondoljon az árnyékolásra!

Az időben betervezett belső tokos alumíniumredőny optimális megoldás.

Az esztétikusabb és praktikusabb vakolható tokos kivitelű alumíniumredőnyt célszerű választani minden új építésű ház esetén, hiszen ára a hagyományos külső tokos alumíniumredőny­nél alig magasabb. Valójában ez a változat is külső tokos alumíniumredőny, de a tokot elrejtjük a vakolat alá, így tulajdonképpen láthatatlanná tesszük.

A vakolható tokos alumínium redőnyök általában az épület tervezési fázisában vagy a ház felújításánál, nyílászáró cseréknél már eldöntött a redőnytípus kivitelezése.

A vakolható tokos alu redőnynél a szervizelés lehetőségét a kívülről-alulról nyitható szerelőfedél biztosítja. A vakolható tokos kivitel extrudált szerelőfedéllel és szélesített tokvéggel készül, így a vezetősínre történő rávakolás esetén is nyitható marad a szerelőfedél.

Amennyiben a falazás már megtörtént és az ablakok még nincsenek meg, úgynevezett tok­magasítóval még ebben a fázisban is kialakítható a szükséges hely a redőny­tok számára. Ebben az esetben természetesen az ablak valamivel alacsonyabb kell legyen.

Vakolható tokos redőnyöknél a munka sorrendje

 1. A nyílászáró beépítése a megfelelő távolságra az ablak kávába
 2. A redőny felszerelése
 3. Befejező munkák, pl. vakolás stb.

A vakolható tokos redőnyök előnye, hogy nem takar be a nyílászáró felső részébe valamint az épület homlokzatának egységes látványa a redőny tok nélkül, hiszen a redőnytok le van vakolva.

A redőny helyét építkezéskor áthidaló elemekből alakítják ki. Régi ablak lecserélése esetén a nyílászárót egy felső toktoldóval célszerű ellátni.

Gurtnis működtetés esetén mindkét esetben a nyílászárók oldalait is toktoldóval ajánlott ellátni. A vakolható redőnytok nem takar ki a nyílászáró felületéből és kívülről és belülről is észrevétlen marad. A tok külső oldala az épület homlokzatával együtt bevakolható, szerelőfedele pedig alul található.

Az épületek legvédtelenebb részei a nyílászárók, hatásos mechanikai védelmük az alumínium redőnyök.

Vakolható tokos alumínium redőny jellemzői

vakolható tokos redőny
vakolható tokos redőny

A nagy színválasztékban rendelkezésre álló, szinterezett alu redőnylécek ívelt dupla falú kialakításúak, melyek üreges része poliuretán habbal van kitöltve, így hőszigetelési értékük eléri a K=1,1W/nm K-t, zajszigetelési értékük pedig Rw=36 db.

A 39 mm-es hasznos magasságú alu redőnylécek esetén a legnagyobb szélesség 270 cm, míg 45 mm-es redőnylécek esetén a maximum szélesség 300 cm. A redőnylécek a golyóscsapágyakon futó nyolcszögletű, 40 vagy 60 mm keresztmetszetű horganyzott acél tengelyhez csatlakoznak.

A vezetősín vakolható tokos kivitelnél 22x53 mm-es alumíniumprofil, amely kefés zajcsillapítóval van ellátva. A vezetősínben használt stabil kefe teljesen egy vonalban tartja az alu redőny palástját, ezáltal csökken annak mozgása és nagy szélben a hangja.

A zárt, gyárilag szinterezett, alul 20 fokban csapott alumíniumtok befogadó mérete 137x137 mm-től 205x205 mm-ig terjed az alu redőny magasságától függően.

A redőnytok homlokzati függőleges része Styrodur extrudált polisztirolhab-lemez alkalmas a vakolat fogadására.

A vakolat esztétikus simíthatóságát és a szerelőfedél nyithatóságát a redőnytok homlokzati alsó részén elhelyezett vakolóprofil teszi lehetővé.

vakolható tokos redőny
vakolható tokos redőny

A szerelőfedél, a vezetősín és az alumínium záróléc színe alapáron fehér és barna, de 15% felárral RAL színskálából választható egyedi színekben szinterezve is rendelhető.

A redőnyléceket zajcsökentő gumis betéttel ellátott alumínium záróléc zárja le, amelynek végén helyezkednek el a rejtett ütközők. A redőny működtetése 15 mm széles fehér vagy barna, színű műszálas gurtnival történik, mely a beltérben fehér vagy sötétbarna műanyagházas gurtnibehúzó szerkezethez csatlakozik.

A vakolható tokos alu redőny motorizálható, mind távirányítós, mind fali kapcsolós kivitelben.

A biztonság növelése érdekében motorizált alu redőnynél Somfy feltolásgátlót alkalmazunk. Ebben az esetben a kombi szúnyogháló telepítésének nincs akadálya.

Ablakoknál az alu redőny praktikusan kombinálható redőnytokba épített függőlegesen rolós szúnyoghálóval. A könnyen kezelhető, kis helyigényű mozgatható változat előnye, hogy egy mozdulattal lehúzható vagy eltüntethető. A vezetősínben a háló két kefe között helyezkedik el, így 100%-os védelmet nyújt a rovarok ellen. E kombinált alu redőny/szúnyogháló-megoldás választása esetén a dupla lefutóval rendelkező vezetősín alapáron fehérre vagy barnára szinterezett 40x53 mm-es alumíniumprofilból készül.

A vakolható tokrendszer előnyei

 • kiválló minőségű, hosszú élettartamú alumínium redőnylécek
 • a vakolás után a redőnytokok nem látszanak
 • megfelelő kialakítás esetén a redőnytok nem takar bele a nyílászáró üvegfelületébe
 • esztétikus megjelenés
 • jó hő-és hangszigetelés
 • csapágyazott tengely biztosítja a rednkívül egyenletes működtetést
 • a redőnytokoknak és a kiválóan tekeredő redőnyléceknek köszönhetően helytakarékos kivitel
 • könnyű üzemeltetés gurtnival, vagy elektromos meghajtással
 • széles színválaszték
 • beépített szúnyoghálóval választható kivitel
 • feltolásgátló szerkezettel kézi és motoros működtetés esetén is ellátható
 • a tokrendszer vízálló kialakítása szélsőségesen csapadékos időjárás esetén sem engedi be a vizet a redőnytokba és biztosítja a rendszer belső alkatrészeinek vízmentességét

Vakolható kivitelű alumínium redőny irányára:

- 16.500 Ft /nm + 4.500 Ft a tok métere

A redőny árak szállítással és szereléssel együtt értendők 50 000 Ft-os összeghatár feletti rendelés esetében (ha a megrendelés teljes összege ennél kevesebb, akkor a szerelési költség 2500 Ft/db), Budapest 50 km-es körzetén belül, az áfát nem tartalmazzák

Munkáinkból

Kérjen helyszíni felmérést és árajánlatot!

Várjuk érdeklődését, rendelését elérhetőségeink bármelyikén.

Elérhetőségeink

Solar-Stop 83 Árnyékolástechnikai Kft.

Székhely: 2360 Gyál, Munkácsy u. 46.

Cégvezető: Szeibert Jenő
Telefon/fax: 06 29 345 036
Mobil: 06 20 944 5036
06 30 911 2174

E-mail:


Látogasson el Facebook oldalunkra is:
facebook.com/solarstopkft/

Kérjük írja be a nevét!
Kérjük írja be az e-mail címét!
Írja meg üzenetét!